26 november 2019

Hilbert Bredemeijer kandidaat-wethouder

De gemeenteraadsfractie van het CDA heeft Hilbert Bredemeijer (27-11-1983) voorgedragen als kandidaat-wethouder. Dat heeft de CDA-fractie laten weten aan formateur De Bruijn. De voordracht die in samenspraak met het afdelingsbestuur tot stand kwam, volgt op de vraag van de formateur eerder deze week aan de onderhandelende partijen de namen van hun kandidaat-wethouders aan te leveren. 'Hilbert Bredemeijer is een uitstekende kandidaat om samen met het drietal in de fractie bij te dragen aan herstel van vertrouwen in het stadsbestuur en tegelijkertijd ons CDA-verhaal over het voetlicht te brengen', aldus de fractie en het afdelingsbestuur.

Hilbert Bredemeijer beschikt over ruime ervaring in politiek, bedrijfsleven en overheid. Zo werkte hij jarenlang als woordvoerder voor onder andere de Tweede Kamerfractie van het CDA, de gemeente Den Haag, de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en in het bedrijfsleven. Momenteel heeft hij een eigen kantoor als interim-manager. Bredemeijer was van 2014-2018 voorzitter van de Haagse CDA-afdeling.

Met de voordracht van een kandidaat-wethouder is voor het CDA een nieuwe stap gezet in het proces om te komen tot een nieuw college. Speerpunt voor het CDA daarbij is een betrouwbaar en integer stadsbestuur dat in constructief overleg doet wat goed is voor de stad en haar inwoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.