14 juli 2021

Hilbert Bredemeijer lijsttrekker CDA Den Haag

De leden van het CDA Den Haag hebben dinsdagavond 13 juli unaniem ingestemd met de benoeming van Hilbert Bredemeijer tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Bredemeijer werd eerder al voorgedragen door het bestuur van de afdeling. Hilbert: “Ik ben trots op het vertrouwen dat de leden mij geven en ervaar het tegelijk als een grote verantwoordelijkheid. Ik ga er alles aan doen om het vertrouwen van de partij de komende periode waar te maken. Met hulp van de leden van onze mooie afdeling moet het mogelijk zijn om het CDA te laten groeien!”

Sinds december 2019 is Bredemeijer wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte. In deze periode heeft hij het CDA zichtbaar vertegenwoordigd en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het vergroenen van de stad. Hij loodste het verenigingsleven en de scholen door de moeilijke corona-periode waarin we zitten. Bredemeijer zet zijn werk voor een leefbare en saamhorige stad ook in de volgende periode graag voort.

Hilbert woont sinds 2002 in Den Haag en heeft de stad sinds die tijd met ruim 100.000 mensen zien groeien tot 550.000 inwoners. Daarmee is Den Haag al jarenlang de meest dichtbevolkte stad van Nederland. Door de geplande bouwprojecten groeien we met nog eens 100.000 mensen tot 2040. Voor extra groen, parken en pleinen waar mensen elkaar ontmoeten en waar men geniet van de stad blijft straks onvoldoende ruimte over. Hierdoor zal de druk op de stad en onze inwoners de aankomende decennia nog meer toenemen. Met alle problemen van dien. Zoals overlast, afval en parkeerproblemen.

Is dit hoe we Den Haag zien in de aankomende 20 jaar? In wat voor een stad willen we leven? Dit zijn volgens de kersverse CDA-lijsttrekker de vragen waar het deze verkiezing om zal draaien. Als het zo doorgaat is Den Haag een stad waar men anoniem leeft in woontorens zonder je buren te kennen. Volgens Bredemeijer is samen een stad vormgeven veel meer dan alleen het stapelen van stenen. “Ik wil een Den Haag waar we in de toekomst naast fijn wonen ook fijn zullen samenleven. Groeien is geen doel op zich. We moeten prioriteit geven aan publieke ruimtes. Aan de leefbaarheid van de stad. Met voorzieningen voor vrije tijd, onderwijs en sport dichtbij. Zo creëer je een stad met een uitstraling waar mensen elkaar willen ontmoeten, samen tot rust en bezinning komen en samen willen leren van kinds af aan. Dat is wat mij betreft een ideaal Den Haag. En hier zal ik mij voor blijven inzetten,” aldus Bredemeijer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.