25 augustus 2016

Kijkduin wil af van Pokémon-overlast

De Pokémon-gekte begint meer en meer bewoners en ondernemers in Kijkduin de keel uit te hangen. Het CDA Den Haag wil dat de Pikachupaal weer zo snel mogelijk verdwijnt.

Nadat Kijkduin door de bedenkers van de Pokémon-app als plek werd gekozen om veel Pokémon te plaatsen werd de familiebadplaats steeds drukker bezocht door Pokémon-spelers. Met wat meer bezoekers en levendigheid op Kijkduin is niets mis wat raadslid Michel Rogier betreft, alleen is het volgens hem doorgeslagen toen de gemeente zonder overleg een Pikachupaal neerzette en het pittoreske Kijkduin uitriep tot ware Pokémonhoofdstad. ‘’Het werd daarna steeds drukker en drukker. We zien een paar duizend man tegelijk over het strand, door de wijk, over terrassen en vanuit bushaltes zo de straat over naar één bepaalde plek rennen. Gekkenhuis! Kijkduin is sindsdien geen rustige familiebadplaats meer.’’


Wanneer een ondernemer of vrijwilliger een groot evenement wil organiseren in onze stad moet hij of zij allerlei vergunningen aanvragen en de nodige veiligheids- en overlastmaatregelen nemen. Rogier vindt het dan ook onbegrijpelijk dat de gemeente in het geval van Pokémon alles zonder enige sturing toelaat en er zelfs een tandje extra bijdoet.

On-overwogen besluit
De gemeente lijkt zelf ook geschrokken van de drukte en kondigde een paar dagen na de onthulling van de paal maatregelen aan. Zo wordt door het stadsbestuur contact gezocht met de gamebouwers om de activiteiten op Kijkduin iets in te perken, vooral ‘s nachts. Helaas is dit nog zonder succes.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.