06 juni 2019

Ondernemers Vaillantlaan in het donker

“Het gebrek aan verlichting op de Vaillantlaan vormt een gevaarlijke en hinderlijke situatie, stelt CDA-raadslid Ismet Bingöl. Hij bracht een bezoek aan de winkelstraat en zag dat, hoewel er weliswaar verlichting aanwezig is, de lampen ’s avonds niet branden. Het probleem betreft specifiek de huisnummers 360 tot 410. Dit is een bedrijvig stuk van de Vaillantlaan, waar veel winkels gevestigd zijn.

“Het is onprettig dat de galerij onverlicht is, want ondernemers en klanten hebben er last van en bewoners voelen zich onveilig”, meldt het CDA-raadslid. Sinds de komst van een nieuwe eigenaar, nu twee jaar geleden, “blijft de galerij in duisternis gehuld”, stelt Bingöl. Dit vormt een gevaarlijke en vervelende situatie voor de winkeliers en omwonenden van de Vaillantlaan. 

De CDA’er wil graag dat het stadsbestuur met de eigenaar van het complex in gesprek gaat om het probleem op te lossen. Als uiterste oplossing stelt Bingöl voor dat de gemeente zelf voor verlichting kan zorgen. In de Hobbemastraat heeft de gemeente bijvoorbeeld lampen aangebracht, die als voorbeeld kunnen dienen voor de Vaillantlaan.

“Het is een vervelend probleem, maar de oplossing ligt voor de hand”, meldt de CDA’er, “de verlichting is immers al aanwezig”. Hij hoopt daarom dat het probleem snel opgelost kan worden om de leefbaarheid en de sociale veiligheid van de bedrijvige Schilderswijk te verbeteren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.