21 april 2015

Positieve eerste reactie jaarrekening

Vandaag presenteerde het gemeentebestuur de jaarrekening (programmarekening) van 2014. Hierin staat het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en de daarbij behorende kosten. Fractievoorzitter Daniëlle Koster van het CDA Den Haag reageert in een eerste reactie positief op de gepresenteerde cijfers.

Volgens de lokale CDA-voorvrouw heeft de gemeente haar  financiën goed op orde. Koster geeft aan blij te zijn deze conclusie te kunnen trekken aangezien enkele maanden geleden een groot tekort werd voorspeld. ‘’De gemeente heeft de correcte maatregelen genomen om het tekort  te dichten en staat nu zelfs 22.9 miljoen in de plus. Een mooie prestatie’’, aldus Daniëlle Koster. ‘’Wij hebben dan ook alle vertrouwen dat wij de komende jaren de opgaven in de stad en de ambities in het collegeakkoord goed kunnen uitvoeren!’’

De komende maanden zullen de Haagse CDA-fractieleden zich verdiepen in de cijfers en het beleid van het afgelopen jaar en deze kritisch beoordelen. Er zullen diverse debatten plaatsvinden over de jaarrekening.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.