Spreiding van sportaccommodaties

Het is belangrijk dat er een evenwichtige spreiding van sportaccommodaties in Den Haag is. Het blijkt dat in sommige gebieden meer vraag is naar sportaccommodaties dan in andere delen. Zo is er in de wijken grenzend aan de kuststrook een nijpend tekort aan binnensportfaciliteiten. Hier moet iets aan gedaan worden. Het CDA wil een onderzoek naar de haalbaarheid van het clusteren van sporten die overeenkomstige eisen stellen aan de accommodatie. Indien nodig vindt herontwikkeling plaats.

Het CDA heeft oog voor het belang van toegankelijkheid en bruikbaarheid van Haagse sportaccommodaties voor ouderen en mensen met een beperking. Het CDA wil dat de vervoersmogelijkheden voor deze groep sporters worden verbeterd.

Het CDA wil dat sportverenigingen goed bereikbaar zijn met het OV, fiets en per auto. Waar nodig betekent dit het aanleggen van extra fietsenstallingen en parkeerplaatsen, of het in overleg openstellen van de parkeerruimte van bedrijven uit de buurt.

Het CDA ziet een belangrijke taak voor de gemeente wat betreft het realiseren van een goede infrastructuur voor buitensporten als fietsen, wandelen, paardrijden en skaten.

Het Haagse strand wordt nog meer de ideale locatie voor zeilen, surfen, kitesurfen, suppen, beachvolleybal, beachsoccer, handbal, lacrosse en vele andere sporten. Het beachstadion dient een permanent karakter te krijgen zodat internationale beachvolleybal toernooien er plaats kunnen vinden. Het CDA ondersteunt het initiatief om van Beachcity The Hague op Scheveningen het mooiste sportstrand van Europa te maken. Hiervoor zijn in de volgende coalitieperiode meer middelen nodig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.