02 oktober 2018

Arend-Jan van der Vlugt stopt als wethouder

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt uit Stellendam heeft te kennen gegeven zijn functie per 13 december a.s. neer te leggen. Tot die tijd zal Arend-Jan - zoals u gewend bent - vol energie en enthousiasme zijn taken voor de gemeente Goeree-Overflakkee blijven vervullen.

Na een intensieve periode van afwegen, heeft Arend-Jan van der Vlugt besloten eind 2018 plaats te maken voor een nieuwe wethouder. Van 2007 tot 2010 was Arend-Jan al wethouder in de voormalige gemeente Goedereede. In 2013 is hij opnieuw gevraagd om namens het CDA in het college plaats te nemen voor de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee.

Nu het goed gaat met Goeree-Overflakkee tijd voor opvolger

“Met veel plezier en ambitie ben ik deze uitdaging aangegaan. Een gemeente die een herindeling achter de rug heeft, vanuit het Rijk een enorme windopgave voor de kiezen kreeg, maar ook in een periode na de economische crisis, maakten het dat ik mijn steentje wilde bijdragen voor Goeree-Overflakkee. Om het eiland op de kaart te zetten en ook voor de toekomst vitaal en economisch sterker te maken.

Dat we nu mogen constateren dat ons eiland bekendheid heeft verworven en dat we het krimpscenario in nauwe samenwerking met onze ondernemers, inwoners en provincie hebben weten om te buigen naar groei, geeft mij een trots gevoel. Na de pioniersfase ben ik toe aan nieuwe uitdagingen”, zo verklaart Arend-Jan van der Vlugt waarom hij na zes jaar wethouderschap voor de gemeente Goeree-Overflakkee plaats maakt voor een opvolger. “Daarnaast hebben de berichten die de afgelopen weken in de media verschenen mij erg geraakt. Het is onterecht, oneerlijk en onacceptabel. Het heeft dan ook mijn besluit doen versnellen.”

CDA dankbaar voor rol die Van der Vlugt vervuld heeft

Het bestuur en de fractie van het CDA Goeree-Overflakkee vinden het bijzonder jammer dat Arend-Jan van der Vlugt niet langer als CDA-wethouder zal deelnemen in het gemeentebestuur. Met respect voor zijn keuze en een grote mate van dankbaarheid voor al het werk, zal zijn enthousiasme, gedrevenheid en enorme inzet gemist worden.

Gesprekken over de opvolging zijn in gang gezet. Op korte termijn zal het CDA kenbaar maken wie als nieuwe wethouder de inzet van Arend-Jan van der Vlugt voor het eiland gaat voortzetten.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.