05 februari 2022

CDA bezoekt Sommelsdijk en Middelharnis

Het CDA Goeree-Overflakkee trekt regelmatig de wijken en dorpen in om te horen wat er leeft bij de inwoners en verenigingen. Goede gesprekken en mooie ontmoetingen. Dit keer bezochten de lokale CDA’ers Sommelsdijk en Middelharnis. Tijdens deze dorpentour ervaart het CDA steeds opnieuw dat ons eiland veel betrokken vrijwilligers en mooie initiatieven kent.

De dorpentour begon bij LLEV in Middelharnis. Daar hoorden de CDA’ers het verhaal van deze onderneming en de ervaringen van de afgelopen tijden. Vervolgens was er een bezoek aan het Sportpark Van Pallandt bij de enige rugbyclub van het eiland E.F.R.C. Eilanders. Een aanrader ook voor de jeugd om eens mee te trainen bij deze club.

Bij de voormalige ijsbaan in Middelharnis was een goed gesprek met initiatiefnemers voor het realiseren van één of meerdere (Knarren)hofjes op het eiland. Een woonhof voor senioren (en eventueel ook met andere generaties) waar men omziet naar elkaar. Een concept waar de CDA’ers heel enthousiast over zijn en dat ook past bij de waarden van de partij. Daarna was er bij Hofstede Lust & Last in Sommelsdijk een heerlijke lunch en werd men bijgepraat over het bedrijf, de aanleg van het voedselbos en het belang van cultuur.

Vervolgens was er in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee een gesprek met een aantal Sommerdiekers, die zich actief voor hun dorp inzetten. Met hen bezocht het CDA ook Molen De Korenbloem in Sommelsdijk (met Tim Grootenboer als jongste molenaar van Flakkee) en tot slot Brouwerij Solaes.

Een week later was er bij de ‘weitjes’ aan de rand van Sommelsdijk en op ‘Knor’ nog een ontmoeting met volkstuinvereniging Klein Grondbezit Sommelsdijk. De vereniging is eigenaar van hofjes, meetjes, weitjes en de percelen voor schuurtjes op Knorrenburg. Door het verhuren van grond stellen ze mensen in de gelegenheid om hun “groene” hobby uit te oefenen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.