15 oktober 2016

CDA Goeree-Overflakkee verrast leden die 40 jaar lid zijn

“CDA-voorzitter: Grote waardering voor onze ouderen”

“Het CDA wil meer waardering en aandacht voor de inzet van onze ouderen. Vele ouderen leveren een grote bijdrage aan de samenleving door hun kennis en ervaring in te zetten als mantelzorger, vrijwilliger in de buurt of kerk en in de aandacht en zorg voor hun kleinkinderen. Veel van deze ouderen zetten zich al tientallen jaren in voor de ander en verdienen daarom een pluim”, aldus CDA-voorzitter Lobke van Oorschot-Coppens uit Achthuizen.

CDA bezoekt 24 jubilarissen

Ook veel ouderen op ons eiland zijn al tientallen jaren actief voor de samenleving en daarbij ook CDA-lid al vanaf de oprichting 40 jaar geleden in 1976. Zoals bijvoorbeeld de heer Klaas Baas uit Ooltgensplaat (zie foto). Om die reden heeft het CDA Goeree-Overflakkee op zaterdag 15 oktober maar liefst 24 jubilarissen bezocht om hen in het zonnetje te zetten en een heuse CDA-taart te brengen van Bakkerij Koese. De vierentwintig leden waren vaak voor 1976 al lid van één van de voorlopers van het CDA: de KVP, CHU en ARP.

Veel nieuwe leden voor CDA Goeree-Overflakkee

In tegenstelling tot de landelijke trend heeft het CDA Goeree-Overflakkee de laatste jaren een sterke toename gehad in het aantal leden. Lobke van Oorschot-Coppens: “Het is erg fijn dat zowel jong als oud, vrouw of man zich bij ons aanmeldt om zich actief in te zetten voor ons eiland of om het CDA hierin te steunen. Wij bieden nu zelfs de mogelijkheid om gratis proeflid te worden van het CDA. Dit kan via onze website of door contact op te nemen via cdagoereeoverflakkee@gmail.com.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.