23 maart 2021

CDA-raadslid Dirk Pijl legt om gezondheid raadslidmaatschap tijdelijk neer

Op advies van zijn revalidatiearts heeft Dirk Pijl zijn raadslidmaatschap in de CDA-fractie voor een periode van 16 weken neergelegd. Dit om in rust te kunnen herstellen van de gevolgen van het coronavirus dat hem en ook zijn directe naasten in het najaar van 2020 trof.

Zijn broer Bram Pijl, geen onbekende in het politieke circuit op het eiland, zal in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 april voorlopig als zijn plaatsvervanger worden beëdigd. De formele stappen zijn inmiddels gezet en dat betekent dat Bram Pijl vanaf heden, al vooruitlopend op de beëdiging, met zijn werkzaamheden kan starten.

Evenals heel veel personen die een coronabesmetting doormaken en doormaakten, is de revalidatieperiode van Dirk Pijl zwaar. Al drie keer moest het raadslid in het ziekenhuis worden opgenomen. Nu volgt hij onder andere twee keer per week therapie in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. "Het is verdrietig, maar ik moest deze keuze voor mijn gezondheid maken. Pas op de plaats voor wat mijn betrokkenheid bij het werk voor de gemeenteraad betreft. Ieder die mij kent weet dat dit voor mij niet meevalt. Je voelt je als het ware nu buitenspel staan. Al ruim 19 jaar ben ik raadslid (Goedereede en Goeree-Overflakkee)", zegt Dirk Pijl, die afgelopen week burgemeester Grootenboer en griffier Brand op bezoek kreeg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.