18 oktober 2016

Welke mantelzorger krijgt uw waardering?

De zorg in Nederland zou ondenkbaar zijn zonder de inzet, liefde en aandacht van alle mantelzorgers. Het CDA heeft daar grote waardering voor en voelt het als haar plicht om hun zorg te ondersteunen en te vergemakkelijken. Om de waardering naar mantelzorgers over te brengen, hoopt het CDA Goeree-Overflakkee rond de ‘Dag van de Mantelzorg’ weer vele mantelzorgers op ons eiland te bezoeken.

Toenemende druk op mantelzorgers

Mantelzorg is geen keuze. Het overkomt je. Iemand van wie je houdt wordt ziek en daar zorg je voor. Dat doen maar liefst 3,5 miljoen mensen in Nederland, waarvan driekwart dit dagelijks, langdurig en intensief doet, in veel gevallen zelfs dag en nacht. Zeker nu door de forse bezuinigingen van het huidige kabinet op de zorg voor ouderen en zieken, veel van die zorg ook terecht is gekomen bij mantelzorgers.

Opgeven mantelzorgers bij CDA

Zorgen voor elkaar moet volgens het CDA niet belast, maar beloond en gewaardeerd worden. Daarom gaat het CDA de door u opgegeven mantelzorgers op Goeree-Overflakkee op zaterdag 5 november – voor het vijfde jaar op rij - een persoonlijk bezoekje brengen en een kleinigheidje aanbieden als blijk van waardering.

Kent u mantelzorgers die onbetaald en veelal langdurig zorgen voor zieke, gehandicapte of oudere familieleden of vrienden? Laat weten dat u dit waardeert en geef hen op bij het CDA Goeree-Overflakkee. Dit kunt u doen door de gegevens van maximaal drie mantelzorgers vóór woensdag 2 november door te geven via cdagoereeoverflakkee@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.