24 februari 2022

CDA op bezoek bij kaasboerderij Mulder

Afgelopen week ging het CDA Goeree-Overflakkee op bedrijfsbezoek bij Kaasboerderij Mulder in de polder tussen Melissant en Herkingen. Dit agrarische familiebedrijf maakt met de melk van hun eigen koeien ambachtelijke kazen. Eerder ging het CDA al met Kamerlid Derk Boswijk in gesprek met boeren bij Camping het Vogelnest in Stad aan ’t Haringvliet.

Omdat dit zo positief ontvangen werd hebben CDA-kandidaten Henk van Putten en Joar van der Velde het initiatief genomen om meerdere agrarische bedrijfsbezoeken in te plannen. Bij Kaasboerderij Mulder werd het gezelschap gastvrij ontvangen door Stefan Mulder voor een goed gesprek en een rondleiding door het bedrijf.

Henk van Putten: “Het blijft een spannende vraag: hoeveel ruimte krijgen en houden onze boeren in dit land?! Wat is het ons waard dat agrariërs een bestaan hebben en houden? Is er toekomst voor familiebedrijven als deze? Wij zijn onder de indruk van wat op dit prachtige bedrijf wordt gepresteerd. Als boerenzoon gaat mijn hart weer sneller kloppen van zoveel moois!”

Ook Statenlid Michel Rogier is de afgelopen tijd enkele keren naar het eiland afgereisd voor een agrarisch bedrijfsbezoek met de lokale CDA’ers. Zo is er een bedrijfsbezoek gebracht aan Maatschap Troost in Goedereede en Landbouwbedrijf Dees bij Den Bommel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.