Lobke van Oorschot-Coppens

Achthuizen

FunctieRaadslid
AdresHeintjesweg 2
3256 AD  Achthuizen
Telefoonnummer06 - 15 47 66 00
E-mailadresl.vanoorschot@goeree-overflakkee.nl
BeleidsterreinenSociaal Domein, Erfgoed, Kunst en Cultuur, Archeologie, Welzijn, Leefbaarheid, Landbouw en Visserij, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Communicatie en Voorlichting

Ik ben Lobke van Oorschot-Coppens. Samen met mijn man Frank en onze drie kinderen Emma, Elise en Thom wonen wij op ons akkerbouwbedrijf in Achthuizen. Ik vind het leuk om in de tuin te werken, te fietsen met mijn gezin of te wandelen met hond Noekie. Regelmatig ben ik te vinden bij sportschool Focus in Oude-Tonge en in de RK kerken in Achthuizen en Oude-Tonge.

Ik heb in diverse functies binnen de agrarische sector gewerkt bij Wageningen Universiteit, ZLTO en HAS Hogeschool. Als kandidaat voor de gemeenteraad wil ik graag de agrarische ondernemers vertegenwoordigen. Van huis uit weet ik wat belangrijk is voor de ontwikkeling van deze innovatieve sector. Zoals voldoende zoetwater, ruimte voor doorontwikkeling en een goede bereikbaarheid van het eiland.

Mijn kinderen zitten op de basisschool in Achthuizen. Voor de leefbaarheid in de dorpen is het heel belangrijk om de scholen te behouden. Als in kleine dorpen, zoals Den Bommel en Achthuizen, extra woningen gebouwd worden, kan dit nieuwe gezinnen aantrekken. Ook zijn meer woonzorg- en seniorenwoningen nodig. Zodat ouderen langer in hun eigen huis en dorp kunnen blijven wonen.

In de gemeenteraad zal ik mij inzetten voor verbetering van de leefbaarheid aan de oostkant van het eiland. Daarvoor heb ik op woensdag 21 maart uw stem nodig. Kies voor een kandidaat die in de gemeenteraad voor u het verschil kan en wil gaan maken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.