17 februari 2022

Manifest 'Geen haat in de raad'.

Wie de laatste weken het debat in politiek Den Haag heeft gevolgd zag dat scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen aan de orde van de dag zijn. Elk debat lijkt verder te ontsporen. Ook in veel gemeenteraden ziet het CDA een verharding die ons grote zorgen baart. Het is niet alleen een probleem van de politiek. De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat ambtenaren, boa’s, politieagenten, GGD-medewerkers, journalisten en vele anderen vrijwel dagelijks ervaren. Zowel op straat als online. Het CDA Gorinchem wil hieraan werken.

Met het Manifest ‘Geen haat in de Raad’ staan 120 CDA-lijsttrekkers waaronder onze lijsttrekker Joost van der Geest op om aandacht en inzet te vragen voor deze problematiek. Het CDA zet in op een samenleving met: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het fundament van een sterke samenleving.

Joost van der Geest: “wij zijn ervan overtuigd dat er in Gorinchem meer is wat ons bindt, dan wat ons scheidt. Bij verenigingen, in de wijken, in de kerk of moskee, maar ook zeker in de politiek. We hebben de komende jaren grote uitdagingen op onder andere het gebied van woningbouw, mobiliteit en duurzaamheid. We moeten niet te druk met onszelf zijn, maar het beste doen voor de Gorcumers. Ik heb er vertrouwen in dat wij dat als lokale politici kunnen.”

In de nieuwe gemeenteraad gaan wij meteen het gesprek aan om samen met alle partijen van goede wil de ‘Haagse toestanden’ te weren uit onze gemeenteraad. Ook wil het CDA met deze partijen kijken wat we samen kunnen doen om de verharding en de verhuftering in de samenleving te verminderen. Het CDA Gorinchem roept alle partijen op het Manifest ‘Geen haat in de raad’ te ondertekenen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.