23 mei 2017

CDA Bodegraven-Reeuwijk en Gouda: Politiesterkte onder de maat!

BODEGRAVEN/REEUWIJK/GOUDA- De politie sterkte van de eenheid Gouda/Bodegraven-Reeuwijk is onder de maat. Uit de AD veiligheidsmonitor blijkt dat gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen de hoogte kans maken als het om inbraakrisico gaat.

Onlangs bleek bij een presentatie aan de gemeenteraad in Bodegraven-Reeuwijk dat de toegezegde politiecapaciteit nog steeds niet op orde is. De toegezegde fte van 138 blijft fors achter.

CDA-fractievoorzitters Jan Vergeer (Bodegraven-Reeuwijk) en Huibert van Rossum (Gouda) trekken nu aan de bel om de capaciteit op de kortst mogelijke termijn op peil te krijgen. De fractievoorzitters zijn geïrriteerd dat de golf aan inbraken nauwelijks onder controle te krijgen is. Stap één moet dan zijn dat ons lokale politieteam voldoende collega's heeft om de noodzakelijke taken uit te voeren. Het is nu al dweilen met de kraan open.

Om dat punt te onderstrepen worden bij de Raadsvergaderingen in Bodegraven-Reeuwijk en Gouda moties ingediend. Vergeer en Van Rossum roepen tevens de hulp in van de CDA Tweede Kamerfractie en hebben de problematiek bij woordvoerder Chris van Dam onder de aandacht gebracht. Aanstaande dinsdag bezoekt Van Dam de lokale CDA-afdeling in Gouda om over de lokale veiligheid verder door te spreken. Die bijeenkomst wordt gehouden in De Oostpoort en is voor iedereen toegankelijk (aanvang 20.15 uur).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.