06 februari 2010

Alcoholverbod behouden voor speelplekken

Het CDA bracht vandaag een bezoek aan het Watergraswijk in Gouda.

De Watergraswijk is een mooie ruime wijk met veel groen maar sinds een aantal jaren wordt het park geteisterd door overlast.

De bewonersvereniging heeft onlangs nog een brief gestuurd aan het college om juist te pleiten voor het alcoholverbod. Dit omdat het park midden in de wijk vaak zomers een hangplek is voor jongeren die tot diep in de nacht voor overlast zorgen. Een alcoholverbod biedt de politie juist meer armslag.

Zes mensen die rond het park wonen en de bewonersvereniging deelden hun ervaringen met de CDA fractieleden.

"Niets is erger dan dat je wakker wordt en politie belt en moet constateren dat wanneer de politie vertrekt de overlast weer begint. Dat gebeurt niet één of twee keer in een zomer maar doorgaans elke week.  Daarnaast is de politie ook niet vaak op de hoogte van de situatie en kennen ze het park niet. Het alcoholverbod zal ons als bewoner meer armslag bieden omdat je de jongeren op het verbod kan wijzen. Daarnaast is het natuurlijk niet veilig voor de kinderen die de volgende dag tussen de scherven moeten spelen".

 

De bewoners vroegen zich ook af of Cyclus een signaalfunctie kan hebben in deze. Als ze veel flessen moeten opruimen dan geeft dat ook een bepaald beeld van wat er zich heeft afgespeeld?

 

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren het parkeeroverlast. Zowel bij de gemeente, politie als bij bewoners is er onduidelijkheid over wat wel en niet mag. Daarnaast wordt het hondenpoepbeleid niet gehandhaafd.

 

Op initiatief van het CDA heeft het college ingestemd met het voorstel dat er ook een alcoholverbod geldt voor alle speelplekken in de stad. Deze regel is sinds januari 2010 van kracht. Echter is het de laatste tijd ter discussie komen te staan omdat een aantal partijen de regel te betuttelend vinden.

Uit het bezoek en de brief van de Watergrasvereniging kan het CDA Gouda opmaken dat een alcoholverbod juist hard nodig is in Gouda.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.