16 november 2013

CDA-bestuur draagt Huibert van Rossum voor als lijsttrekker

GOUDA – Het bestuur van het CDA Gouda draagt Huibert van Rossum, nu gemeenteraadslid in Gouda, voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Op de ALV op donderdagavond 28 november zal Huibert van Rossum zijn kandidatuur toelichten en mogen de leden zich hierover uitspreken. Alle belangstellenden zijn welkom in de Jeruzalemkapel om 20.00 uur.

Huibert van Rossum is 36 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Sinds kort werkt hij bij het Havenbedrijf Rotterdam als strategisch adviseur. Huibert is sinds 2010 raadslid voor het CDA in Gouda. Hij heeft zich als CDA-raadslid ingezet voor een alcoholconvenant met sportverenigingen, voor een snelle aanpak van financiële tegenvallers, voor het behoud van de maatschappelijke stage en voor meer controle op de coffeeshops. Hij reageerde verheugd op de voordracht: “Ik wil graag het verschil maken in Gouda. Mensen die zich inzetten voor Gouda hebben mijn steun. Want Gouwenaars maken de stad. Zij maken zich bijvoorbeeld zorgen om de toekomst van hun werk, de toekomst van de kinderen, de kwaliteit van zorg en de veiligheid in de buurt. Als kandidaat-lijsttrekker zie ik dat als de grote uitdaging bij de komende verkiezing op 19 maart 2014.”

Een jaar geleden droeg de ledenvergadering het CDA-bestuur op een lijsttrekkerverkiezing te organiseren. Voor de zomer hebben zich meerdere kandidaten gemeld voor het lijsttrekkerschap. Op basis van de gesprekken is besloten één kandidaat niet voor te dragen vanwege geringe politieke ervaring. Twee andere kandidaten trokken zich om persoonlijke redenen terug. Dat betekent dat het bestuur met een enkelvoudige voordracht zal komen op de ALV op 28 november.

CDA Gouda maakt zich sterk voor banen in Gouda, fatsoen op straat, onze kinderen en betaalbare belastingen. Dat kunt u lezen in het verkiezingsprogramma op www.cdagouda.nl. Heeft u een concreet idee, bijvoorbeeld voor een kindvriendelijke, veilige buurt of goede zorg aan ouderen? Mail Huibert van Rossum: [email protected] of bel 06-14798072.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.