19 juni 2015

CDA Gouda brengt werkbezoek aan Groene Hart Ziekenhuis

Raadslid Eppy Boschma overhandigt cheque voor Stichting Vrienden van het GHZ

GOUDA – Een delegatie van CDA Gouda bracht vrijdag 19 juni een werkbezoek aan het Groene Hart Ziekenhuis. Onder meer een gesprek met Godfried Barnasconi, voorzitter van de Raad van Bestuur, en een rondleiding stonden op het programma.

De voorzitter van de Raad van Bestuur nam de aanwezige CDA-leden uit zowel Gouda en de regio mee in de ontwikkelingen in het Groene Hart Ziekenhuis. Hij stond stil bij de missie van het Groene Hart Ziekenhuis: ‘Open voor iedereen’. Jan-Willem Eijgenraam, lid van het dagelijks bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Gouda, hield ook een korte lezing over het effect van de budgettering op gezondheidszorg.

De voorzitter van de Raad van Bestuur nam de aanwezige CDA-leden uit zowel Gouda en de regio mee in de ontwikkelingen in het Groene Hart Ziekenhuis. Hij stond stil bij de missie van het Groene Hart Ziekenhuis: ‘Open voor iedereen’. Jan Willem Eijgenraam, lid van het dagelijks bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Gouda, hield ook een korte lezing over het effect van de budgettering op gezondheidszorg.

CDA-raadslid Eppy Boschma kreeg vervolgens het woord en onderstreepte het belang van het Groene Hart Ziekenhuis voor Gouda. Boschma: ‘De menselijke maat is daarin een belangrijk uitgangspunt. Iets dat terugkomt in het motto 'Open voor iedereen' en er zichtbaar vorm krijgt. Denk aan de nieuwe gezinsuites, de goede kwaliteit zorg, de positie als belangrijke werkgever in de regio en het keurmerk seniorvriendelijk. Het zou goed zijn dat samenwerking met allerlei zorgspelers in onze stad zou kunnen leiden tot heel Gouda als seniorvriendelijke stad.’ Vervolgens overhandigde ze namens CDA Gouda een cheque voor Stichting Vrienden van het GHZ, een gebaar van dank en waardering.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.