25 augustus 2015

CDA-Gouda; ‘De Prinsenhof opent deuren ook voor wijkbewoners’

GOUDA – CDA Gouda organiseerde met de CDA-zorgwoordvoerders uit de regio Midden-Holland[1] donderdag 20 augustus een zorgtour. Alle vijf gemeenten werden bezocht. De tour startte in de Huiskamer van Waarder en ging vervolgens naar de Prinsenhof in Gouda, ‘Creëer meer’ in Waddinxveen, het Molukse Ouderenhuis in Moordrecht en eindigde in het gezinshuis van de familie Slingerland in Bergambacht. Tijdens de tour werd het zorgpamflet ‘de mens voorop’ gelanceerd.

De Prinsenhof opent deur ook voor wijkbewoners
De Prinsenhof in Gouda richt zijn activiteiten sinds begin dit jaar ook op bewoners in de wijk. Activiteiten en diensten zijn er toegankelijk voor mensen van buiten. Het is een mooi voorbeeld van het ‘buurthuis voor de toekomst’. Een plek waar de deuren worden geopend voor allerlei activiteiten en meerdere mensen elkaar ontmoeten. De Prinsenhof brengt dat in de praktijk.

CDA gemeenteraadslid Eppy Boschma: ‘Met het vervallen van allerlei buurthuizen en plekken voor welzijnswerk, past deze manier van ‘elkaar ontmoeten’ goed in de nieuwe zorgontwikkelingen. Bewoners ondervinden gezelligheid en ontmoeten mensen van buiten de Prinsenhof. Wijkbewoners komen op hun beurt langs voor ontmoeting of een gezamenlijke maaltijd. Het voorkomt dat mensen in de wijk alleen thuiszitten of te lang wachten met hun zorgvraag te stellen. Een belangrijke manier van preventie in de zorg die de komende jaren alleen maar belangrijker wordt. Immers voorkomen is beter dan genezen’.  

Wijkbewoonster mevrouw Veugelers was bij het bezoek aanwezig en lichtte toe dat zij creatieve ‘crea-bea’ activiteiten wekelijks helpt vormgeven. Aandacht vroeg ze voor het vervoer van en naar de Prinsenhof. Ook mensen die dichtbij wonen, kunnen soms niet zelf naar de activiteit komen. Een taxibus regelen voor een paar honderd meter is vaak niet logisch en vooral kostbaar. Daar ligt nog een aandachtspunt dat in heel Gouda speelt.

[1] Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas

Op de foto v.l.n.r. Hans Verkerk (Krimpenerwaard), Gijs Piet van Os (Bodegraven-Reeuwijk), Eppy Boschma (Gouda), Jan Verbeek (Zuidplas) en Trix de Kruijff (Waddinxveen)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.