07 februari 2014

CDA Gouda schenkt Valentijnstaart aan personeel en vrijwilligers Hanepraij

GOUDA –  Op vrijdagmorgen 14 februari zal lijstrekker Huibert van Rossum van CDA Gouda een Valentijnstaart aan personeel en vrijwilligers van de Hanepraij overhandigen. Het is een blijk van dank voor de inzet en zorg voor kwetsbare inwoners van Gouda. De actie sluit goed aan bij het verkiezingsmotto van CDA Gouda: 'Voor elkaar!’

CDA Gouda wil hen met de Valentijnstaart een hart onder de riem steken vanwege de recente verhuizing en de ontwikkelingen. Volgens vernieuwde AWBZ-normen is de Hanepraij gespecialiseerd en het grootste verpleeghuis in de regio. CDA Gouda wil extra aandacht voor mantelzorgers, bijvoorbeeld door hen de ruimte te geven om de zorg af en toe over te dragen. Organisaties die zorg leveren en dus naast mantelzorgers staan, moeten gaan samenwerken aldus lijsttrekker Van Rossum. In het verkiezingsprogramma van CDA Gouda staat hierover: “Het CDA wil helpen mensen te verbinden met elkaar. Niet de markt, niet de overheid, maar mensen brengen de oplossingen die Gouda nodig heeft als ze omzien naar elkaar”.

Ook in Waddinxveen, Zuidplas en Bodegraven-Reeuwijk wordt een Valentijnstaart uitgereikt door het CDA aan personeel en vrijwilligers in de zorg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.