14 februari 2015

CDA Gouda zet kerkhistoricus Paul Abels in het zonnetje

GOUDA – Afgelopen zaterdag heeft CDA Gouda Gouwenaar Paul Abels in het zonnetje gezet. Hij ontving van Marco Kastelein en Peter Fasol een Valentijnstaart voor zijn inzet en verdienste voor Gouda. Dit in het kader van Valentijnsdag: vrijwilligerswerk is voor de samenleving van grote betekenis, aldus het CDA.

Dr. P.A.H.M. Abels is actief voor de historische vereniging ‘Die Goude’ en participeert in de cursus Goudologie. Als Goudoloog heeft de Paul M. Abels vele Gouwenaren wegwijs gemaakt in de geschiedenis, cultuur en traditie van Gouda. Daarnaast publiceert hij veel over kerkgeschiedenis, Gouda en oude boeken. Vorig jaar ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdienste.

CDA Gouda staat achter het werk van vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van het erfgoed in Zuid Holland. Op Valentijnsdag 2015 zet CDA Gouda, samen met CDA-afdelingen in de regio, deze vrijwilligers daarom in het zonnetje en biedt hen een taart aan als blijk voor waardering en als steuntje in de rug. Voor het CDA een gelegenheid om waardering naar uit te spreken voor vrijwilligerswerk dat met liefde wordt verricht. CDA-kandidaat voor de waterschapsverkiezingen, oud-wethouder Marco Kastelein zegt daarover: “Het CDA is van mening dat de provincie, nog meer dan nu het geval is, oog moet hebben voor maatschappelijke initiatieven en voor het werk dat deze vrijwilligers verzetten. Zij moeten worden ondersteund waar dat kan. Vandaar dat we op Valentijnsdag een taart aangeboden hebben aan Paul Abels. Zijn passie en inzet zijn navolgenswaardig!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.