10 maart 2014

CDA Groene Golf zonovergoten en groot succes

Mona Keijzer en ruim veertig collega CDA’ers uit de regio Gouda, hebben afgelopen zaterdag via een ‘Groene Golf’ honderden kiezers ontmoet. Met een speciale CDA campagnebus trokken ze schouder aan schouder door de regio. Van de dorpen in de gemeente Zuidplas tot Waddinxveen, en van Bodegraven en Reeuwijk tot Gouda.

In Gouda bezocht de Groene Golf het winkelcentrum Bloemendaal. Ondernemers van ‘Kippie’ en ‘Dalero Schoenmaker’ ontvingen een taart uit handen van lijsttrekker Huibert van Rossum van het CDA Gouda en Mona Keijzer.

Van Rossum: ‘Hardwerkende ondernemers die niets zien in de 24-uurs economie, willen wij een hart onder de riem steken. Het standpunt dat ondernemers zelf maar moeten uitmaken of ze op zondag opengaan, zal dan ook niet werken. Dat bevestigden ook genoemde ondernemers ons nogmaals. Eén dag in de week een rustmoment voor het gezin is toch niet teveel gevraagd? Laat je ondernemers zelf kiezen, dan gaat de grote winkelketen elke zondag open en voelt de kleine ondernemer zich gedwongen dat ook te doen. Van keus is dan geen sprake meer, wel van dwang. Dat wil het CDA Gouda voorkomen’.

Ook Mona Keijzer ondersteunde van harte deze ‘hartekreet’ van het CDA Gouda. Zij ging in Brasserie Westenwind met belangstellenden in gesprek. Vooral over het thema zorg. Keijzer: ‘Voor ons als CDA geldt altijd dat de mens die zorg nodig heeft voorop staat. Daar draait het om als straks de gemeente steeds meer taken op het gebied van zorg gaat overnemen. Kwalitatief goede zorg is daarbij ons uitgangspunt voor een ieder die zorg nodig heeft. Omzien naar elkaar is immers niet voor niks ons motto’. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.