05 maart 2014

CDA in de regio wil af van grootste fileknelpunt A20 Rotterdam - Gouda

GOUDA - De A20 tussen Rotterdam en Gouda is het grootste fileknelpunt. Dat blijkt uit de File Top 50. Dat moet snel anders stelt het CDA in de regio Gouda. Regionale lijsttrekkers van het CDA in Gouda, Waddinxveen en Zuidplas bieden daarom 5 maart om 18.45 uur CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe het ‘A20 verkeersmanifest’ aan. Volgens het CDA is ingrijpen van Minister Schultz noodzaak.

Het kabinet bezuinigt op wegen en dat werkt averechts. Lijsttrekker CDA Gouda Huibert van Rossum noemt een goede bereikbaarheid van de regio Gouda en Rotterdam cruciaal. Niet alleen voor de pendelende Gouwenaars die dagelijks het traject over de A20 afleggen om naar hun werk te gaan, maar ook voor het vestigingsklimaat voor bedrijven.

Zweder Bergman, lijsttrekker in Waddinxveen deelt deze analyse. ‘Waddinxveen ervaart door de regelmatige problemen op de A20 ook de nodige opstoppingen op de A12 bij het Gouwe aquaduct. ‘Dat gaat ten koste van de doorstroming en een goede ontsluiting van de bedrijventerreinen die daar in de buurt liggen’, aldus Bergman.

Sander de Rouwe zal met het manifest in de hand VVD Minister Schultz oproepen versneld maatregelen te nemen.  Dat een versnelde aanpak nodig is, blijkt ook uit de analyse van de verkeersinformatiedienst. De filedruk van dit najaar is hoger dan die in het jaar daarvoor. De daling van de totale filedruk is helaas minimaal in 2013. Het CDA wil dat die filedruk echt snel afneemt! Dat vraagt versnelde actie en maatregelen! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.