07 maart 2012

CDA-raadslid pleit voor aanpak graffiti

GOUDA – Huibert van Rossum, CDA-raadslid, pleit voor effectieve aanpak van graffiti in Gouda. Hij ergert zich ‘bont en blauw’ aan de vele plekken in de stad waar graffiti te zien is. Van Rossum zal richting gemeente en wethouder suggesties voor een aanpak doen.

Van Rossum: “Op veel te veel plekken in onze stad is graffiti te zien. Vooral rond het NS-station is er veel vervuiling.” Van Rossum ziet de openbare ruimte als ‘woonruimte’  voor alle Gouwenaars. “De openbare ruimte is tegelijkertijd het visitekaartje van de stad.  Je eigen huis beklad je toch ook niet? Het CDA staat voor een leefbaar Gouda. Wij willen een aantrekkelijke, inspirerende openbare ruimte zonder rommel.”

Van Rossum stelt voor een mobiel graffiti verwijderingsteam op te zetten. Daarnaast pleit hij ervoor dat daders die op heterdaad worden betrapt zelf voor verwijdering en reiniging moeten opdraaien. Het zou niet verkeerd zijn, aldus het CDA-raadslid, als het Meldpunt Openbaar Gebied en Cyclus via de social media op graffiti en andere vormen van vervuiling kunnen worden gewezen. “Mensen moeten gemakkelijk en snel graffiti, zwerfvuil, vernielingen en meer kunnen aangeven aan de gemeente. Uiteindelijk heeft de gemeente er baat bij.”

Van Rossum zal de betrokken wethouder suggesties doen op dit op te pakken. Gouwenaars worden opgeroepen plekken waar graffiti te zien is, te melden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.