08 oktober 2016

Gezelligheid en koffie tijdens ouderendag in winkelcentrum Bloemendaal

GOUDA - Ouderen die een wens instuurden voor de ouderendag, werden door vele vrijwilligers afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. Vele vrijwilligers zetten zich daarvoor in. CDA Gouda ging koffiedrinken met ouderen in Winkelcentrum Bloemendaal.

Gezellig koffiedrinken bij ‘Binnen bij ons’ in winkelcentrum Bloemendaal? Dat heeft een aantal ouderen uit Gouda afgelopen vrijdag mogen doen. Eén van de aanwezigen had in het kader van de Nationale Ouderendag haar wens ingediend bij het Goudse comité, dat de ouderendag organiseert. Ze wilde graag winkelen in het winkelcentrum Bloemendaal. Tegelijkertijd maakte ze haar wens kenbaar voor een bankje in het winkelcentrum Bloemendaal. Om het winkelen ook voor mensen die minder ver kunnen lopen mogelijk en makkelijker te maken. Het CDA Gouda besprak onder het genot van een kop koffie met een groepje ouderen dit breed gedeelde thema.

Het CDA Gouda vindt het belangrijk dat wensen van onze ouderen worden opgepakt. Dat er vele vrijwilligers daaraan gehoor geven om dat mogelijk te maken, is geweldig stelt CDA raadslid Eppy Boschma. 

Boschma: ‘De ouderendag is een fantastisch initiatief. Het is omzien naar elkaar in de praktijk. Bijkomend voordeel is dat mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, nu elkaar blijven opzoeken. Het effect is dus veel groter dan die eenmalige activiteit tijdens de ouderendag zelf.’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.