19 januari 2018

GOUDasfalt genomineerd: stem mee!

Het project GOUDasfalt is genomineerd voor de Meer dan handen Vrijwilligersprijzen in de categorie lokale projecten. De uitslag wordt 2 februari bekend. Naast deze nominatie door de jury kan het publiek ook stemmen. “Dit is dé kans om weer een prijs voor Gouda in de wacht te slepen, stemmen dus!”, aldus een enthousiaste wethouder Jan-Willem van Gelder (participatie). Het publiek kan tot en met 30 januari op GOUDasfalt stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl.

De prijzen bestaan uit een juryprijs van €5.000 en een publieksprijs van €2.000. Deze landelijke prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de Vriendenloterij. Het thema dit jaar is ‘Vrijwilligers maken het verschil’.

Met vrijwilligers het verschil maken

De aanmelding van lokale projecten gebeurde dit jaar via de gemeenten. Zij konden drie projecten aanmelden die voldeden aan de criteria van de organisator (Movisie). Het ging vooral om projecten en initiatieven die met hun vrijwilligers het verschil maken voor de samenleving of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. Een vakjury heeft aansluitend de inzendingen beoordeeld.

Vanuit Gouda zijn GOUDasfalt, Ontmoetingscafé De Vrijheid en het Bruisnest van Kwintes aangemeld. Landelijk zijn er door 66 gemeenten projecten voorgedragen.

Genomineerd voor wisseltrofee

GOUDasfalt is uitgekozen als één van de zes genomineerden voor de juryprijs. Andere genomineerden zijn DE-Toltuin (Roosendaal), Stichting Streetball Oude IJsselstreek (Oude IJsselstreek), High Five Foundation (Dordrecht), Doedertoe (Groningen) en ZON Lomm (Venlo)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.