09 september 2017

Huibert van Rossum lijsttrekker CDA Gouda

GOUDA - Huibert van Rossum is door de leden van CDA Gouda gekozen tot lijsttrekker tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Hij vindt het eervol lijsttrekker te mogen zijn en kijkt uit naar de volgende raadsperiode.

Van Rossum: ‘Met het vertrouwen en support van de Goudse CDA-leden gaan we nu aan de slag om met Gouwenaars een mooi resultaat te boeken.’ Huibert van Rossum (1977) is getrouwd, vader van 3 kinderen en werkt als strategisch adviseur bij het Havenbedrijf Rotterdam. Wie verder het CDA team komt versterken en op de kandidatenlijst komt, wordt binnenkort bekend gemaakt en voorgelegd aan de leden.

Goed op stoom
CDA Gouda is goed op stoom. Het concept-verkiezingsprogramma is tijdens de ALV ook met de leden besproken en goedgekeurd. De uitkomsten van de bespreking worden de komende tijd verwerkt en het verkiezingsprogramma wordt later dit najaar gepresenteerd.

Van Rossum: ‘In het programma leggen we nadruk op een veilig en duurzaam Gouda. Ook willen we meer ruimte voor de Gouwenaar, (sport)verenigingen, vrijwilligers, gezinnen en de Goudse samenleving. Want samenleven doen we met elkaar in groene en kindvriendelijke buurten. De gemeente is er voor de Gouwenaar en niet andersom. Daarom willen we dat het stadsbestuur jaarlijks met bewoners en betrokken organisaties uit de stad een ‘Staat van de Stad’ opstelt om in te spelen op ontwikkelingen in de stad en behoeften die leven bij de Gouwenaar. Zo willen we werken aan het verbinden van Gouwenaars, buurtinitiatieven, ondernemers, politiek en bestuur’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.