19 februari 2018

Samen meer met Eppy Boschma

CDA wil geen speelplekloze buurten in Gouda. 

Op termijn kunnen speelplekloze buurten ontstaan. Dat laten we als CDA Gouda niet gebeuren. Gezinnen en opa’s en oma’s met (klein)kinderen moeten toch ergens in de eigen buurt kunnen spelen? Hier moet wat aan gedaan worden. 


Ofwel de telling, dat minstens zeventig kinderen in een buurt moeten wonen om een speelplek in de buurt te behouden, moet naar beneden. Of er moet voor gezorgd worden dat er altijd een goede en minimale spreiding van het aantal speelplekken in buurten blijft, ook als er minder kinderen komen wonen. Er zijn immers ook vaak kleinkinderen bij opa’s en oma’s. 

Als ergens meer ouderen dan kinderen wonen, kan ook nog worden bezien of een stukje groen niet beter past dan een veldje vol speeltoestellen. In ons verkiezingsprogramma schrijven we ‘geen speelplekloze buurten’ en ‘meer groen’. En zo is het! 

De komende jaren tot en met 2030 komen er minder kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 9 jaar in Gouda. Nu zijn dat nog ruim 8000 en de verwachting is in 2030 dat het gaat om ruim 7000. Dat gaat leiden – als we niks veranderen- tot een forse afname van het aantal speelplekken. Dat willen we voorkomen. Onze inzet daartoe is er. En om in de termen van onze oud CDA leider Lubbers te spreken: "Laat het CDA z’n karwei afmaken". Samen strijden voor voldoende speelplekken. Voor een Gouda dat we door willen geven. 

We doen dat graag!

#stemcda 
#samensterk

Samen kunnen we meer. Voor een Gouda dat we door willen geven. 

Eppy Boschma
nr 2 CDA Gouda

Lees hier de column in de rubriek Samen meer van Eppy Boschma

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.