24 maart 2011

Van Rossum stelt overlast coffeeshops aan de orde

CDA Gouda wil helderheid over het coffeeshopbeleid naar aanleiding van toenemende overlast aan de Wilhelminastraat. Het CDA vraagt zich af welke maatregelen er worden genomen om overlast tegen te gaan. Coffeeshops sluiten is daarbij een goede mogelijkheid. Ook wil het CDA weten of coffeeshops wel passen binnen de vernieuwingsplannen voor de binnenstad. Een mogelijkheid om overlast terug te dringen is volgens het CDA een besloten lidmaatschap voor gebruikers van coffeeshops. Hiermee is tenminste duidelijk wie er binnenkomt. Gouda heeft een stevige concentratie van coffeeshops op een klein oppervlak. Het CDA wil daarom weten of dit bijt met landelijke regels bijvoorbeeld in de afstand tot scholen.   

 Huibert van Rossum stelt de volgende vragen aan het college van burgemeester en wethouders:

1. Is het bekend dat de overlast rondom de coffeeshop aan de Wilhelminastraat weer is toegenomen?

2. Welke maatregelen worden genomen om overlast tegen te gaan. Is het sluiten van de coffeeshop een optie die wordt overwogen?

3. Is het college van mening dat coffeeshops passen in de plannen die voorzien zijn voor de buurt. Zorgt de aanwezigheid van coffeeshops in deze buurt niet voor meer overlast en terughoudendheid van investeerders?  

4. Is het bekend of de coffeeshops een aanzuigende werking hebben uit de regio of dat alleen inwoners van Gouda hier gebruik van maken. Kan in dat verband gezorgd worden voor een besloten lidmaatschap van de coffeeshops?

 5. Leidt de concentratie van coffeeshops in Gouda niet tot het afwijken van de landelijke normen als het gaat om  afstand tot scholen. Als dit het geval is hoe zal er in de toekomst met landelijke normen worden omgegaan?  

 voor meer  informatie:

 Huibert van Rossum

CDA GOUDA ,

0614798072

[email protected]

www.huibertvanrossum.info

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.