15 april 2019

Fietssnelweg F15

Het CDA Hardinxveld-Giessendam pleit voor een aan te leggen "fietssnelweg" langs de A15.

Mei 2019:
''De CDA - fractie is benieuwd welke onderdelen van het bestaande fietspad langs de A15 concreet worden opgepakt en wanneer. Omdat de Rivierdijk ter hoogte van de scheepswerven niet uitblinkt in fietsveiligheid, is het zaak om de ontbrekende schakel van de F15 tussen de Sluisweg en de Kanaaldijk-Zuid te realiseren. Ook is het volgens het CDA van belang om een inwoner, regelmatige fietser, deel te laten uitmaken van de voorbereidingswerkgroep. Zo wordt gelijk aan inwonersparticipatie gedaan. Ook is de fractie erg benieuwd wat de kosten voor Hardinxveld-Giessendam worden. De CDA - fractie volgt de ontwikkelingen nauwgezet omdat de F15 een prachtig voorbeeld is om duurzaamheid concreet in te vullen. Wij komen met vervolgvragen om de F15 concreet te maken.''

Voor meer informatie:
www.ad.nl/rivierenland/cda-wil-opheldering-over-fietssnelweg-f15~a26ac050/

Eerder:
Er staan veel files op de A15, een fietssnelweg is een alternatief voor de auto, is duurzaam en een veilig alternatief voor de drukke Rivierdijk tussen het gemaal en bij de scheepswerven richting de Nieuweweg.

Op de foto ziet U het bestaande fietspad/ snelweg. Het CDA vindt het wenselijk om het fietspad vanaf Kanaaldijk - Zuid naar de Sluisweg door te trekken. Zie foto met het bord einde fietspad, daar begint de Kanaaldijk en is toegankelijk voor auto's. Het nieuwe fietspad zou dan bij het verkeersbord naar rechts buigen en parallel aan de A15 lopen om een veilig alternatief voor de Rivierdijk aan te bieden.

De provincie Zuid-Holland is hierbij samenwerkingspartner onder meer omdat zij financiële middelen ter beschikking stelt.

 

Timon van Zessen

CDA raadslid Hardinxveld-Giessendam

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.