08 november 2021

Geef uw ideeën door!!

Zoals u weet zijn de politieke partijen weer volop bezig met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen maart 2022.

Dit betekent het opstellen van een verkiezingsprogramma. Nieuwe ideeën opdoen is belangrijk. Zo mocht ik met mijn gezin een week in Denemarken en Zweden zijn. In Denemarken was een groot windmolenpark in zee aangelegd. In de Zweedse havenstad Göteborg, lagen veel geasfalteerde fietspaden met daarnaast aparte wandelpaden. Een voorbeeld uit de Veluwe: langs de A30 bij Barneveld staan veel bomen en daarmee is de autosnelweg aan het zicht onttrokken. Wat kunnen we hiermee in Hardinxveld-Giessendam?

De raad heeft de afgelopen maanden diverse plannen vastgesteld over duurzaamheid. U weet dat ook de gemeente verplichtingen heeft vanwege het Klimaatakkoord. Wij vinden realisme belangrijk. Maar ook dat zonnepanelen op platte daken van distributiecentra komen. Wat de Denen doen met grootschalige windmolenparken, is ook wat voor Nederland. Het informeren en betrekken van inwoners bij de alternatieven voor aardgas is cruciaal.

En dan de drukte op fietspaden. Sinds corona merken wij dit allemaal. Het is belangrijk bij de inrichting van nieuwe woonwijken het fiets- en wandelverkeer te scheiden. In Morgenslag is dit gelukkig al deels te zien.

Het groenbeleid staat de komende periode op de raadsagenda. Gemeente en inwoners moeten hierbij samen aan de bak. Plant bomen en struiken langs de A15. Bomen dragen bij aan CO2-opslag en duurzaamheid.

U kunt uw ideeën aan ons doorgeven voor het verkiezingsprogramma. Dat kan bijvoorbeeld via Facebook en de website CDA Hardinxveld-Giessendam. We stellen uw reacties zeer op prijs!

Timon van Zessen
CDA raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.