26 november 2021

Sport en bewegen

Sporten is gezond, verbindend en gezellig. De drempel om te gaan sporten moet daarom zo laag mogelijk blijven. Komende periode breiden we het huidige sportakkoord, een samenwerking van 42 organisaties, uit tot een meer omvattend sportbeleid. Hi5-Ambacht heeft een belangrijke rol in het stimuleren van kinderen en ouderen tot bewegen en het toeleiden naar sportverenigingen. 

Individueel sporten en bewegen

De openbare ruimte moet uitnodigend en goed onderhouden zijn voor individuele sporters zoals wandelaars, hardlopers, skaters en fietsers. Onderhoud van de huidige voorzieningen zijn daarbij erg belangrijk, maar ook het investeren in nieuwe mogelijkheden. Denk daarbij aan uitbreiding van diverse wandelroutes of speciale zwembadtarieven voor gezinnen met kinderen.

Sportverenigingen

De binnen- en buitensportverenigingen in Ambacht verdienen allemaal voldoende ruimte en moderne accommodaties. Door de sterke groei van de gemeente is uitbreiding hiervan noodzakelijk. Een subsidie voor deskundigheidsbevordering om sportverenigingen te ondersteunen stelt inwoners in staat om zich te ontwikkelen én deze kennis en kunde te delen met de vereniging waarvan ze vrijwilliger zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.