28 januari 2018

CDA organiseert vrijwilligerscafé

Op maandagavond 12 februari a.s. organiseert het CDA een Vrijwilligerscafé. Dit café is een gezamenlijke activiteit van CDA Katwijk, CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk, CDA Teylingen, CDA Hillegom en CDA-Lisse. De avond vindt plaats in Huys te Britten aan de Noordduinseweg 17 in Katwijk en begint om 19:30 uur.

Het  CDA staat voor een krachtige samenleving. Een betrokken samenleving waar mensen naar elkaar omzien: in de buurt, wijk, vereniging, kerk, in de zorg voor en ondersteuning van naasten.

Gastsprekers zijn het CDA-Tweede Kamerlid Chris van Dam (woordvoerder Veiligheid) en Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland. Samen met de lokale CDA-lijsttrekkers (onder wie lijsttrekker van CDA Katwijk: Adger van Helden) gaan zij met vrijwilligers in gesprek over de vraag wat de landelijke overheid en gemeenten kunnen doen om vrijwilligers te ondersteunen en te ontlasten.

Vrijwilligerswerk staat door allerlei oorzaken onder druk. Het CDA wil dat de gemeente zoveel mogelijk ruimte en vertrouwen geeft aan vrijwilligers en regelmatig waardering uitspreekt voor hun vrijwillige inzet voor onze lokale samenleving. De gemeente ondersteunt vrijwilligers waar dat nodig is.
Vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd voor deze avond! Praat mee over vrijwilligerswerk: hoe kunnen we vrijwilligers een steun in de rug te geven en drempels weghalen voor het doen van vrijwilligerswerk.

Aanmelden voor het Vrijwilligerscafé is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld via: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.