06 september 2023

Cultuur verbindt

Tijdens mijn wandelrondjes kom ik wel eens bijzondere dingen tegen. Zo vond ik het de afgelopen weken inspirerend om als raadslid de reclameborden langs de weg te zien. “Cultuur verbindt” staat er in grote letters, en dat is waar ik het helemaal mee eens ben.

Voor de zomer hebben we veel verschillende culturele activiteiten in Hillegom gehad. Ik denk aan het 50-jarige bestaan van balletschool Martha de Rijk, het concert in de Maartenskerk vanwege het 25-jarig bestaan van het koor Eigenwijs, het voorjaarsconcert van de Hillegomse Harmonie Kapel, maar ook het Hillegoms Muziekfeest, het Zomerfestival en Hillegom Romantique. Tijdens deze laatste activiteit waren veel dorpsgenoten even terug in de romantische tijd. Het was mooi om te zien dat bij alle activiteiten veel mensen aanwezig waren. Mensen genoten van de zang, dans en muziek, mensen ontmoeten elkaar, spraken elkaar, hadden het over een familie gevoel; ja, cultuur verbindt. Al die verschillende activiteiten in Hillegom, al die vrijwilligers die samen aan de slag zijn, die maken dat het fijn wonen is in Hillegom. Met elkaar maken we dat Hillegom een dorp is waar we elkaar ontmoeten, waar we naar elkaar omzien en waar iedereen mee kan doen.

De culturele organisaties hebben elkaar ook nu weer gevonden. Samen hebben zij het cultureel najaar voor u neergezet. In september was de aftrap van het 1e culturele najaar. Op de website www.cultureelnajaar.nl zijn er verschillende activiteiten te vinden, maar ook op Facebook en via HillegomOnline worden activiteiten bekend gemaakt. Er is en wordt gewerkt wordt aan een cultureel aanbod met veel verschillende activiteiten zodat er voor iedereen iets bij is. Mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren of te verrassen. Het is voor Hillegom de eerste keer dat op deze wijze het cultureel najaar wordt neergezet.

Ik hoop dat er in de komende weken ook leuke activiteiten voor u bij zijn zodat ook u denkt: Hillegom bruist! Ik doe mee, want samen maken wij Hillegom!

Veel plezier en ik zie u graag tijdens het culturele najaar.

Jan Zwaan | Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.