27 april 2021

Derk Boswijk bezoekt de Bollenstreek

Het nieuwe Tweede Kamerlid Derk Boswijk heeft op zaterdag 24 april een bezoek gebracht aan de Bollenstreek. Boswijk is namens het CDA woordvoerder landbouw. Bij het bezoek waren de CDA-afdelingen Lisse, Noordwijk, Hillegom en de CDJA-afdeling D&B aanwezig. Hillegom werd vertegenwoordigd door de raadsleden Jeanne Ruigrok en Kees Langeveld. Samen met Derk Boswijk werd een bezoek gebracht aan Bloembollenkweker en -broeierij Gebr. J. & W. van der slot & Zn in Noordwijkerhout.

Tijdens het bezoek werd er ook gesproken over de zorgen in de bollenwereld. Er is sprake van geringe bedrijsopvolging en gewasbescherming die traag wordt goedgekeurd. Tijdens het bezoek werd nogmaals benadrukt dat alleen een gezamelijke aanpak tot oplossingen kan leiden. 

Ook werd er gesproken over toeristen in de bollenvelden. Geweldig zoveel enthousiasme over de bloeiende Bollenvelden. Het is genieten voor ieder die daar oog voor heeft en de schoonheid kan waarderen. Soms trekken hele families voorzichtig de bollenvelden in die fotograferend de mooie plaatjes voor thuis meenemen. Voor sommige toeristen is er niets mooier dan met de fiets en soms zelfs met de kinderwagen tussen de bollen de geuren te ruiken en overweldigd te worden door de kleurenpracht en vooral veel foto`s te nemen.  We leven in een prachtige streek en zijn daar best allemaal trots op. Toch moeten we met zijn allen trachten om op een verantwoorde wijze van al die schoonheid te genieten. Verniel niet andermans eigendom!

 

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.