27 april 2021

Digitaal werkbezoek gemeenteraad Hillegom aan cultuur- en sportinstellingen

Hillegomse raads- en burgerleden, namens het CDA Kees Langeveld, hebben op woensdag 14 april in een digitaal werkbezoek gesproken met verschillende culturele en sportinstellingen in de gemeente. Zij waren vooral geïnteresseerd in wat de coronacrisis voor deze organisaties betekent.

Het was voor het eerst dat een raadswerkbezoek digitaal werd georganiseerd. De deelnemende raads-, burger- en collegeleden vonden het heel positief dat vertegenwoordigers van verschillende instellingen hiervoor tijd wilden vrijmaken. Zo hoorden zij uit de eerste hand wat organisaties anders doen in deze coronatijden en wat dit betekent voor hun doelgroep.

De sprekers aan het woord

Nadine Stolk, directeur van de Hillegomse muziekschool, vertelde hoezeer de muziekleerlingen het geven van concerten missen en het samen muziek maken. Erik van Vuren, voorzitter van de jeugdcommissie van SV Hillegom, vertelde dat het steeds lastiger is om de sportende jongeren, de vrijwilligers en ouders gemotiveerd en betrokken te houden. Ell Geeh, kunstenares en galeriehouder aan de Hoofdstraat in Hillegom, signaleerde dat de inwoners van Hillegom kunst en cultuur echt missen en dat voor kunstenaars de situatie steeds lastiger wordt.

Gelukkig waren er ook positieve ervaringen te melden. Zo heeft de muziekschool nieuwe, digitale lesmethoden ontwikkeld, die ze ook na de coronacrisis kunnen gebruiken.

Steuntje in de rug

De gemeentebestuurders hebben veel waardering voor de grote inzet die de bestuurders en vrijwilligers van de cultuur- en sportorganisaties in deze moeilijke tijden leveren. Zij hopen dat dit digitale werkbezoek een klein steuntje in de rug geeft, nu de rek er wel een beetje uit begint te raken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.