26 oktober 2020

Gereserveerd voor Starters

Op 23 oktober heeft het CDJA Duin- en Bollenstreek aandacht gevraagd voor starters op de woningmarkt in de dorpen in de Duin- en Bollenstreek door een bord te plaatsen bij (mogelijke) bouwprojecten met daarop “gereserveerd voor Starters!”. Hiermee schudden wij de gemeenten wakker en willen extra aandacht voor dit probleem. Het CDJA Duin- en Bollenstreek zet zich al sinds de oprichting in voor starters in de Duin- en Bollenstreek. Er is een gigantisch tekort aan betaalbare woningen.

Het CDJA Duin- en Bollenstreek heeft alle plaatsen aangedaan en aandacht gevraagd op alle politieke lagen. Zo werd door Tweede Kamerlid Julius Terpstra (CDA woordvoerder Wonen) met Raadslid Jonathan de Mooij het bord geplaatst in Katwijk op de Boerslaan. Hier is een stuk grond waar op dit moment nog geen concrete plannen voor zijn. Ideaal om starterswoningen te betrekken in de plannen. In Hillegom is het bord samen met Wethouder Hoekstra geplaatst op de voormalige SIZO voetbalvelden. Wethouder Hoekstra pakte de handschoen gelijk op. “Hier in Hillegom op de oude velden van SIZO komen onder andere woningen van EUR 100.000, 150.000 en 200.000. Hillegom moet een aantrekkelijke en betaalbare plek blijven voor jongeren om te wonen”.

Naast Katwijk en Hillegom heeft het CDJA ook de andere ‘Bollendorpen’ aangedaan en aandacht gevraagd bij lokale bestuurders voor het grote tekort. Het zou mooi zijn als op dezelocaties ook starterswoningen betrokken zouden worden. Daarom gemeenten: Pak de handschoen op en laten we zorgen voor een aantrekkelijke streek voor jongeren!

Wil je je ook inzetten voor meer starterswoningen in de streek? Dat kan via het CDJA Duin- en Bollenstreek. Deze onafhankelijke en enige politieke jongerenpartij zet zit continu in voor jongeren in de streek. Wil je een keer kennismaken? Dat kan door een appje te sturen naar Ben Lanser via 06-23942226 of via B.Lanser@Raadlisse.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.