01 februari 2023

Politiek Café arbeidsmigratie in Hillegom

Een boeiende en interessante avond met het onderwerp arbeidsmigratie gisteravond in Villa Flora in Hillegom. 

De regionale CDA-afdelingen en het CDJA Duin-en Bollenstreek kunnen terugkijken op een drukbezochte avond met goede discussies en veel goede tips. 

CDA Tweede Kamerlid Hilde Palland is zeker niet met lege handen terug naar Den-Haag gegaan. De problematiek rondom bijvoorbeeld huisvesting van arbeidsmigranten in de Duin- en Bollenstreek en de suggesties om dit te helpen op te lossen zijn goed aan bod gekomen.

De conclusie van de avond was dat we de arbeidsmigranten nu en zeker in de toekomst nodig hebben maar dat we ook serieus moeten gaan kijken naar welk soort werk wij in Nederland willen hebben, voor welk soort werk hebben wij arbeidsmigranten nodig? Ook waren de aanwezigen het eens over dat onmenselijke woon- en arbeidsomstandigheden altijd keihard aangepakt moeten worden. Bijvoorbeeld certificering en een beroepsverbod voor slechte eigenaren van uitzendbureaus werden meegegeven. 

Door de handen ineen te slaan kunnen werkgevers, de overheid en uitzendbureaus werken aan voldoende arbeidsmigranten die fatsoenlijke huisvesting krijgen. Werk aan de winkel! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.