Even voorstellen! 

 

Tijdens mijn introductie bij de fractie werd me de vraag gesteld "Maar jij bent toch geen echte Hillegommer?" Nee, dat klopt. Ik ben een echte geboren en getogen Hillegomse Hangkous. Mijn vader groeide op aan de prachtige Wilhelminalaan met de grote tuin. Voor, de vaak mooie bollenvelden en achter de sloot en daar achter het paadje naar de Van den Endelaan. Ik ben geboren aan de Stationsweg, getogen aan de Brouwerlaan en woon sinds mijn huwelijk in 1989 aan de Jan Prinsheem.

Ons huwelijk leverde een Koningsgezin op met een zoon en dochter, die beide (bijna) uitgevlogen zijn.

 Na de Jozefschool was er altijd na school voetballen, fietsen door de poortjes of rolschaatsen, gewoon op straat en daarna de dagelijks fietstocht naar Lisse, naar het Fio.

 Mijn werkzame leven breng ik op de administratie door als Controller of Manager Administratie en ICT. Sport, voetbal (sv Concordia en SV Hillegom) en het actief zijn als KNVB-scheidsrechter lopen als een rode draad door mijn vrije tijd heen.

 Daarnaast heb ik diverse (bestuurlijke) functies gehad in het vrijwilligerswerk. Penningmeester, secretaris, bestuurslid, commissielid, ledenadministrateur, jeugdleider, barmedewerker, trainer, coach, redactielid bij sv Concordia, de Haarlemse scheidsrechters Vereniging HSV, de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters COVS en de KNVB.

Sinds 1976 maak ik deel uit van de groep leiders die jaarlijks een week sportkamp organiseert voor ca 80-100 jeugdleden van SV Hillegom. 

 En dan, zo maar, komt de politiek op je pad. Uiteindelijk niet zo vreemd, als blijkt dat de opa van je moeder voor de KVP, de voorloper van het CDA, in de Tweede Kamer heeft gezeten. Ik was niet geheel gelukkig met de wijze waarop een onderwerp in de Raad behandeld werd. Ik heb daarom enkele Raads- en commissievergaderingen als toehoorder bijgewoond en ik viel op tussen de andere toehoorders. 

 

Net zoals we duizenden bondscoaches hebben, die een mening over het Nederlands elftal hebben, hebben we vele Hillegommers, waaronder ik, die een mening hebben over de Hillegomse politiek. Omdat ik niet als beste stuurman aan de wal wil blijven staan wil met de input van alle Hillegommers graag mijn steentje bijdragen aan het leven en welzijn van al die Hillegommers en Hillegomse bedrijven. 

 

Ik sta, net als het CDA, voor open, eerlijk en heb respect voor iedere mening. We nemen beslissingen op basis van de beschikbare informatie. Het nadeel van beslissingen nemen is, dat je ook een verkeerde kunt nemen. Maar niet beslissen (hoewel dat ook een beslissing is), betekent vertraging en geen vooruitgang. En dat is niet wat je wilt.

 

In de politieke arena wordt het nog moeilijker gemaakt omdat de democratie er voor zorgt dat je alleen samen tot het gewenste resultaat kunt komen. Samenwerken om tot het optimale compromis te komen. Daar wil ik mij graag voor inzetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.