20 september 2012

FORT HOEK VAN HOLLAND MOET OPEN BLIJVEN VOOR PUBLIEK

Fort Hoek van Holland moet open blijven voor publiek.

 

CDA Fractievoorzitter Wubbo Tempel heeft samen met de VVD-raadslid George van Gent vragen gesteld over de toekomst van het Fort aan den Hoek van Holland. Zij maken zich, net als CDA portefeuillehouder Koos Verbeek uit Hoek van Holland, grote zorgen over de toekomst van dit historische gebouw, waar jaarlijks 18.000 bezoekers op af komen. 

Al in de actualiteitenraad van 16 juni 2011 heeft de CDA-fractie aandacht gevraagd over de forse huurverhoging voor het Fort. De gemeente heeft nu per 31 december de huur opgezegd omdat met de huidige huurder geen overeenkomst kon worden bereikt over een nieuwe kostendekkende huur. Ondanks dat het CDA voorstander is van het principe van de kostendekkende huur vindt het CDA deze huurverhoging uit proportie. Het is daarnaast zeer de vraag of het opzeggen van de huur met de huidige huurder een goede oplossing is. Het fort is een Rijksmonument en eigendom van de gemeente Rotterdam. Voor het behoud van het pand is verwarming noodzakelijk net als onderhoudswerkzaamheden. Dit brengt ook de nodige kosten met zich mee. Dat een deel van de zorgtaken voor het pand nu door vrijwilligers worden uitgevoerd vindt het CDA juist een goed voorbeeld van hoe de samenleving een bijdrage kan leveren aan het behoud van dergelijke monumenten. Ook dit drukt natuurlijk weer de kosten bij verhuur aan de huidige huurder.

Wubbo Tempel roept wethouder Karakus op om spoedig een oplossing te vinden voor deze situatie. Ondertussen spant ook Koos Verbeek in Hoek van Holland zich ten volle in voor behoud van van het fort.

Lees hier de schriftelijke vragen aan het college. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.