31 augustus 2012

OPEN DISCUSSIEAVOND MA 10-9-2012 ODFJELL/DCMR MET P. OMTZIGT

 

    

 

UITNODIGING en PERSBERICHT

 

Maandag 10 september 2012, 20.00 uur

 

Inloop voor koffie/thee vanaf 19.30 uur

Torpedo-loods, Stationsweg 43, 3151 HR Hoek van Holland

 

Open discussieavond Odfjell-kwestie en toezicht DCMR

 

Ingeleid door CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt

 

 

 

Het CDA organiseert maandag 10 september, 20:00 uur, een open discussieavond over de Odfjell-kwestie en het toezicht DCMR. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

 

De kwestie

Al enige tijd was er sprake van lozingen en ontsnappingen van chemicaliën waarvan de herkomst officieel niet bevestigd kon worden. Na onderzoek bleek dat het onderhoud en de veiligheidsmaatregelen bij het chemicaliënopslagbedrijf Odfjell niet in orde waren, wat uiteindelijk tot stillegging van het bedrijf heeft geleid.

Niet alle lozingen en ontsnappingen zijn op Odfjell terug te voeren en er zijn structurele tekortkomingen in het toezicht door DCMR en de aansturing van DCMR. Er was sprake van klokkenluiden. Dat een ramp als aan de Moerdijk in de Rijnmond beter uit- of aangepakt zou zijn, lijkt iets van een slag in de lucht weg te hebben. De gezondheid van omwonenden en havenwerkers is daarbij in het geding.
Al in een vroegtijdig stadium heeft CDA’er Pieter Omtzigt , mede op aangeven van CDA Rijnmondgemeenten en CDA ZH in de Tweede Kamer alarm geslagen. Hij heeft zich daar niet meer door geruststellende geluiden vanaf laten brengen. Hij zal de discussieavond dan ook vanuit zijn ervaringen inleiden.

 

Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt is als Tweede Kamerlid voor het CDA vooral geroemd om zijn expertise op het gebied van financiën en pensioenen. Maar ook trekt hij zich het lot aan van de Syrisch-orthodoxe bevolkingsgroep en de bedreiging van hun kerkelijke bezittingen in oost-Turkije.

Op het onderwerp pensioenen werd hij kort geleden unaniem door de Tweede Kamer benoemd tot Nederlands Pensioenrapporteur, waarbij hij op Europees niveau de belangen van de Nederlandse pensioenspaarders behartigt en opkomt voor het nationale pensioenstelsel. Zie hiervoor ook bijgaand flyer vanuit zijn kandidatuur. Wil hij zijn werk afmaken, is het van essentieel belang dat Pieter terugkeert in de Tweede Kamer. Stem daarom op 12 september CDA, lijst 4, kandidaat 39, Pieter Omtzigt

 

Speciaal in deze regio staat hij bekend vanwege zijn optreden in het Odfjell-dossier, waar hij volhardend en rechtvaardig succes heeft behaald. Vermeldenswaardig is verder zijn initiatiefvoorstel omtrent erfrecht voor mantelzorgers en zijn zeer recente wapenfeit waarmee sport- en muziekverenigingen elk lustrum belastingvrij giften kunnen ontvangen, bijvoorbeeld voor de verbouwing van een accommodatie.

 

De Torpedoloods

Grandcafé-restaurant De Torpedoloods. Voorheen de opslag van torpedo’s van de marine. Met uitzicht op de Berghaven, Europoort en Maasvlakte.  Minder dan vijf minuten lopen van NS-station Hoek van Holland-haven. Parkeergelegenheid op eigen terrein en in de omgeving.

 

De discussieavond is geïnitieerd in samenwerking door CDA-afdelingen Maassluis, Midden-Delftland,  Westland, en van CDA-Rotterdam in het bijzonder de deelgemeentes Hoek van Holland en Hoogvliet.

 

Tot maandagavond 10 september in Hoek van Holland.

 

Voor vragen en reacties kun tu contact opnemen met:

Harry Bodifée, 06-53 35 76 01

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.