05 november 2018

CDA-HW bij De Overbrugging, stichting voor hulp en opvang jongeren

Stichting De Overbrugging heeft meubels en lampen uitgeleend aan CDA Hoeksche Waard om de CDA-HW Pop-up store in te richten. Een ideale oplossing voor een Pop-up store. Arie van Pelt kreeg hiermee de kans om zijn stichting onder de aandacht te brengen.

Stichting De Overbrugging is een non-profit instelling in Oud-Beijerland die zich richt op hulp en opvang van mensen met een hulpvraag. We helpen en begeleiden mensen die vastgelopen zijn in hun functioneren in de maatschappij en bieden opvang om hen te begeleiden in het leren zelfstandig wonen en leven of het vinden van de benodigde zorg bij een organisatie. Het hoofddoel is de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de mensen te bevorderen.

Onze visie is: “Mensen een plek geven ter overbrugging naar structuur in hun leven en er te zijn als er (bijna) niemand meer voor hen is.” Gedreven door de liefde van Jezus Christus.

De Overbrugging bestaat uit een aantal organisatieonderdelen:

  • Zorg, zowel op gebied van wonen, ambulant en dagbesteding
  • Kringloopwinkel
  • Zaalverhuur en horeca

De hoofdvestiging van De Overbrugging is in het Thomascentrum aan de Margrietstraat 2 te Oud-Beijerland. Via de hoofdingang bereikt u de zalen en de kringloopwinkel. Aan de achterzijde bevindt zich een woongedeelte met ingang aan de Graaf van Egmondstraat. Telefonisch aanmelden voor de zorg kan met de zorgmanager, Hanneke Olthof, telefoonnummer 0652364576 of Arie van Pelt 0622972555.

De Overbrugging werkt samen met diverse organisaties in de regio.

Ook zijn extra vrijwilligers voor dit project van harte welkom.

#cdahwverbindt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.