Karoline Vorthoren

Fractievoorzitter CDA Hoeksche Waard

Ik probeer elk onderwerp dat voorbij komt in de gemeenteraad te bekijken vanuit de inwoners. Wat schieten zij er mee op? Welke effecten heeft het op hun dorp? Ik let dus goed op dat mensen betrokken zijn bij beslissingen voor hun buurt. Ik zorg dat ik mensen spreek op straat en bij de sportclubs, in de winkels of op school. Daar maak ik tijd voor. Ik ben de afgelopen vier jaar fractievoorzitter geweest van CDA Korendijk. Ik heb gemerkt dat de beste ideeën voor het dorp komen van de inwoners, en ik doe mijn best om elk goed initiatief in het licht te zetten en om het verder te helpen. Als gemeenteraadslid kun je vaak goede dingen in gang zetten en dat is meestal precies het stukje hulp dat mensen nodig hebben om hun plannen waar te maken. We doen het samen!

 

Ik kom uit het bedrijfsleven en ben zelfstandig beleidsadviseur. Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik als business analyst en strategisch beleidsadviseur gewerkt bij een adviesbureau, de ING Bank en later als ZZP’er. Daarnaast ben ik altijd als vrijwilliger actief geweest, bij de sportvereniging, de MR van de basisschool en sinds zes jaar in de raad van toezicht van de Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Ik vind verenigingen en vrijwilligers ontzettend belangrijk voor het dorpsleven omdat ze een band helpen smeden tussen mensen. Daarom heb ik me in de gemeenteraad ook heel actief ingezet voor onze verenigingen.

 

Waar ik me ook sterk voor heb gemaakt is het behoud van een goede gezondheidszorg op het eiland. Ik heb er mede voor gezorgd, samen met onze Tweede Kamer fractie, dat recepten voor spoedmedicijnen bij de nachtapotheek gehalveerd werden in prijs. En ik heb er, ook samen met de CDA Tweede Kamerfractie, voor kunnen zorgen dat de nachtapotheek niet sluit voordat er een goed en betaalbaar alternatief is voor alle inwoners.

 

Beste mensen, ga in ieder geval stemmen op 21 november. Stem op iemand aan wie u uw goede ideeën toevertrouwt, maar ook uw eventuele twijfels en zorgen over de komende periode.

Aarzel niet om mij aan te spreken, ik hoor graag wat ú belangrijk vindt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.