24 april 2017

De week van: Week 16, Karin van der Kaaden, fractievoorzitter

Een heerlijk weekend ligt alweer achter mij. Pasen is een prachtig feest.

Na de Goede Week voor Pasen met het laatste avondmaal en de kruisiging van Jezus, mochten we het feest van “nieuw leven” vieren in de vorm van de verrijzenis van Jezus.

En het nieuwe leven vieren we, ondanks het wat koude weer. Ook om ons heen zien we steeds meer “nieuw leven””:  een ganzenfamilie met wel 14 ganzenkuikens, bloeiende bomen, stralende bloemen.

Ik geniet ervan, vooral als ik door de Bollenstreek rijd. Het zonnetje is nog bleek, maar uit de wind krachtig genoeg om je er aan te verwarmen. Het geeft energie. En met de Paasdagen veel kleur in huis en gezelligheid tijdens de high tea.

 

Niet alleen nagenieten van Pasen, maar ook voorbereiding voor een korte vakantie. Ons geliefde vakantieland Frankrijk, met nog meer zon wacht op ons.

We hebben er weer zin in: met het gezin, even weg uit het ritme van werk, politiek, huishoudelijke en administratieve beslommeringen, heerlijk klimmen en wandelen in de bergen.

Maar ook daar moet er toch worden gewerkt. Nathalie neemt haar gitaar mee om voor haar tentamens te oefenen. Ze gaat voor haar propedeuse op het conservatorium.

En Sebastiaan blokt voor zijn examen voor de Mavo om te kunnen doorstromen naar de Havo. Maar gelukkig is er voldoende tijd voor ontspanning.

 

Politiek is het voor wat betreft vergaderen 2 weken rustig (ook vanwege de vakantie).  Soms lijkt het stilte voor de storm omdat er nog een aantal niet eenvoudige besluiten voor ons liggen.

-          Wat te doen met wel of geen onderzoek naar kansen en bedreigingen voor den Drechtsteek;

-          Wat te doen met een omgevingsvergunning voor huisvesting van arbeidsmigranten in het tuinbouwgebied;

-          Hoe straks op grond van het klimaatakkoord verdere stappen te nemen in duurzaamheid en energietransitie;

-          Wat levert de jaarrekening ons op en zit er voldoende ruimte in de begroting om nog te investeren;

-          In de extra sociale woningbouw zit beweging en met verenigingen wordt gepraat over niet meer investeren in stenen:  wat gaat dit opleveren;

 

Op alle terreinen willen we dat de inwoners participeren. Zoveel meningen, zoveel mogelijkheden, zoveel beperkingen. Daarin moet de raad het evenwicht vinden.

Algemeen belang versus individueel of groepsbelang.  Niet altijd even gemakkelijk, vooral als er wettelijke of landelijke opgaven liggen waar we een bijdrage aan moeten leveren.

Ook niet altijd gemakkelijk omdat nog altijd financieel met minder geld moet.  Maar met kleine stappen en zorgvuldige besluitvorming gaan we nog altijd vooruit.

 

Ik ben blij dat ik in deze gemeente woon. Met zoveel vrijwilligers, met zoveel creativiteit, met zoveel betrokkenheid. Daar haal ik mijn energie uit voor het raadswerk.

Maar nu eerst een weekje opladen. Au revoir!

 

Karin van der Kaaden-van Klink

fractievoorzitter CDA Kaag en Braassem

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.