14 mei 2017

De week van: week 19, Marcel Doze, Raadslid CDA Kaag en Braassem

Vorige week waren we beiden een weekje vrij en hadden al die dagen geen wekker gezet. Dat was maandagochtend dus wel even schrikken toen deze weer om kwart voor vijf afliep. Na de gebruikelijke routine van aankleden, honden uitlaten en ontbijten snel onderweg naar de projectlocatie in Muiden. Dit jaar ronden we het project, waar ik al geruime tijd bij betrokken ben, af. Ruim vijf jaar geleden hebben we het contract van Rijkswaterstaat verworven om de snelweg A1 vanaf Diemen tot de A6 bij Almere volledig te reconstrueren. Als projectmanager bij aannemer VolkerWessels is mijn team verantwoordelijk voor alle elektromechanische installaties langs de snelweg en in de technische ruimten. Een prachtig project waarmee we geregeld de landelijke pers hebben gehaald. Het verplaatsen van het monumentale ‘Pipi Langkous-huis’ langs de Vecht, het inrijden van een stalen spoorbrug over de A1 en de openstelling van het breedste aquaduct in Europa zijn daar enkele voorbeelden van.

’s Avonds bestond mijn politieke activiteit uit een afspraak met de accountant en een oordeelsvormende vergadering. Binnen de CDA-fractie hebben we alle portefeuilles goed verdeeld en neem ik o.a. financiën voor mijn rekening. Het huishoudboekje van de gemeente kent een cyclus en vanavond was de behandeling van de jaarafrekening 2016 aan de orde. Dat betekent dat de raadsleden een oordeel moeten geven over het behalen van de in 2015 vastgestelde doelen en bijbehorende begroting. Gelukkig kunnen we het jaar met een positief financieel resultaat afsluiten en zijn ook de topprioriteiten uit 2015 (beter onderhoud van de openbare ruimte en niemand tussen wal en het schip in het sociaal domein) bereikt. Dat is een prestatie waar we met z’n allen trots op mogen zijn!
Die avond werd er ook ingesproken en ingezongen over de mogelijke sluiting van De Alkeburcht in Roelofarendsveen. Veel positieve energie, welke zeker gaat helpen bij het vinden van een passende oplossing.

Woensdagavond was ik te gast bij de bestuursvergadering van het CDA en hebben we de huidige raadsperiode besproken, maar ook al vooruit gekeken naar de verkiezingen in 2018.
‘s Ochtends mocht ik in Amersfoort een presentatie geven aan zo’n 60 project-financials uit meerdere werkmaatschappijen van VolkerWessels. Heel nuttig om de dagelijkse praktijk van projecten te verbinden met de vrij theoretische kant van (financiële) wet- en regelgeving.

Na zo’n werkwerkweek was het vrijdagavond tijd voor ontspanning: samen uit eten en daarna lachen bij Roué Verveer.

De jaarlijkse plantjes-dag van het CDA moest ik helaas missen vanwege een bedrijfsuitje met mijn werk. Na de oproep in het Witte Weekblad om stenen in te komen leveren voor een plantje, kan ik alleen maar hopen dat mijn fractiegenoten niet teveel hebben moeten sjouwen ;-).

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.