23 mei 2017

De week van Thijs Mooren, week 20 2017

 

Heerlijk: mei, we zitten in de bloeimaand, de eerste snee gras zit in de kuil, de koeien staan lekker in de wei en de tuin staat in volle glorie.

Ondertussen gaat het (raads)werk gewoon door: maandagavond hield ik mij in de oordeelsvormende raad bezig met het krediet voor de Oudendijkseweg in Woubrugge, een huizenbouwproject in Rijnsaterwoude, een voorgenomen bestemmingsplanwijziging bij de Langeweg in Roelofarendsveen en de kosten van het plaatsen van AED’s in openbare ruimten.

Dinsdagavond ging ik het Bestemmingsplan van het buitengebied van de gemeente Kaag & Braassem bekijken omdat onze boerderij en mijn huis daar ook in ligt. Het viel niet mee om de digitale gegevens te vergelijken met de oude papieren gegevens.

Woensdagavond was ik aanwezig bij de vergadering van de Dorpsraad in Hoogmade. De bedoeling was dat er een brede discussie onder bewoners, raadsleden en wethouders zou plaats vinden over een aantal thema’s.  Jammer dat  wethouders Schoonderwoerd en Haarman slechts waren gekomen om als toehoorders aanwezig te zijn.

Donderdag een normale dag.

Vrijdag eerst lekker kaas gemaakt en een drukke dag op de weg gehad.

Zaterdag gingen mijn dochter en zoon naar het E/F Voetbalkamp van MMO. Zij zitten nog maar net op ukkie voetbal en mochten meedoen met penalty schieten ‘op een echte grote mensen keeper’! Trots kwamen zij thuis en ik moest even terugdenken aan mijn eigen jeugd bij MMO: wat heb ik daar een mooie herinneringen liggen aan de Vlietkade! Alle vrijwilligers van sportvereniging MMO: jullie zijn kanjers!

Zondag liepen de hardlopers van de Leiden Marathon langs ons huis over de Groenwegh: we hebben met stoepkrijt aanmoedigingen op de weg getekend en de kinderen deden ‘tik hem aan’ met de hardlopers: wat een mooie kans voor Kaag & Braassem om onze gemeente eens goed in de kijker van onze grote buurjongen gemeente Leiden te zetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.