30 maart 2017

De Week van...... Anja de Rijk

 Burgerlid en bestuurslid

 

Week 12

Deze week stond voor mij in het teken van 2 leuke politieke zaken.

De definitieve uitslag van de verkiezingen werd bekend gemaakt en ‘de winst’ is binnen voor het CDA van 13 naar 19 zetels; echt heel mooi. Veel mensen hebben gezien ( en besloten in dit geval) dat de uitgangspunten van het CDA vertrouwen geven; zij overleven generaties en alle tijden. Elk besluit wordt aan de uitgangspunten getoetst. Dat geeft duidelijkheid, vertrouwen en straalt daadkracht uit; dat is wat een stemmer zoekt. Ook de hoge opkomst deed mijn democratisch hart harder kloppen…..

Het tweede politieke punt wat mij deze week raakte is dat het 21 maart nog 365 dagen was tot de gemeenteraadsverkiezingen. Ik, als campagneleider van CDA Kaag en Braassem, vond dit een mijlpaal. Onze grove schets is gemaakt en zal worden verfijnd als het verkiezingsprogramma is gemaakt. Zin in!

Uiteraard heeft ons gezin en bedrijf ook het een en ander beleefd; Onze zoon is met zijn 11 jaar zo lang, dat een groeionderzoek nu toch wel aan de orde is. De dokter vond dit ook en we gaan ‘hogerop’; hopelijk is ingrijpen niet noodzakelijk; want…..wat doe je dan?

Zakelijk zijn we met de nieuwe norm en het nieuwe handboek van ISO 9001 en VCA** aan de gang gegaan. Over 3 maanden wordt ons bedrijf helemaal opnieuw geauditeerd (terwijl we al 10 jaar gecertificeerd zijn); dit vergt veel tijd en tezamen met het zonnetje wat alle klanten doet ontwaken uit hun/haar ‘winterslaap’ maakt dat ik elke dag goed weet wat te doen.

Gelukkig had ik zaterdagavond een leuk etentje…..

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.