10 december 2017

de week van: Thijs Mooren, raadslid CDA Kaag en Braassem

Afgelopen maandag was de één na laatste raadsavond van het kalenderjaar 2017:
het CDA diende opnieuw de motie over rode fietssuggestiestroken aan het Noordeinde te Hoogmade in, omdat wij van mening waren dat er nieuwe feiten boven tafel waren gekomen. Op de informatieavond van Holland Rijnland over verkeersveiligheid, waar gemeente Kaag & Braassem niet vertegenwoordigd was, kwam duidelijk naar voren dat dit de herkenbaarheid en veiligheid van fietsers bevordert. Jammer dat op andere plekken in onze gemeente dit belang wel vertaald wordt naar de praktijk maar op deze plek niet: er zou op dit punt geen onderscheid tussen grote en kleine kernen mogen bestaan.

Dinsdag was natuurlijk de mooiste avond van het jaar: het heerlijk avondje. Wat is er mooier dan die gespannen gezichtjes en dan de zak voor de deur plaatsen?! Een oer Hollandse traditie die best met de tijd mee kan gaan en zeker niet verloren hoeft te gaan.

Woensdagmiddag een afspraak op het gemeentehuis om het bestemmingplan Buitengebied Oost te bekijken en vragen te stellen. Duidelijke en uitgebreide toelichting ontvangen van een vakkundige medewerkster.

Donderdagmiddag kaas weggebracht naar de handel in Bodegraven. De initiatieven die daar in het kader van Cheese Vallley zijn genomen, zouden wat mij betreft gemeente Kaag en Braassem moeten uitnodigen om aansluiting te zoeken. Immers, de combinatie van de top van de Boerenkaasmakers met het grootste aantal molens, en de weidse polders, zou een gouden formule voor dagrecreatie moeten zijn.

Vrijdagavond hadden we een feestje in ‘t Haventje in Roelofarendsveen: wat is dit straatje toch pittoresk en wat een uniek eetcafé! Wat zijn we daar trots op zijn met z’n allen:  we moeten daar goed voor zorgen.

Zaterdag geprobeerd vooruit te werken i.v.m. aangekondigde sneeuwval: kon ik maar net zo mooi denken over sneeuw als mijn kinderenJ.

Zondag verjaardag gevierd van mijn vriendin: met drie kleine kids uit eten is altijd weer een uitdaging:  zouden we zonder genante incidenten en zonder kleerscheuren huiswaarts kunnen gaan? Dit  jaar viel de schade mee: 1 kapotte kerstbal.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.