11 februari 2018

De week van…..Anja de Rijk (3 februari tm 10 februari 2018).

Ik ben naast moeder, werkzaam bij ons bedrijf en burgerlid van het CDA ook vormselbegeleider bij de kerk en overblijfmoeder (op donderdag).

Het begeleiden van kinderen uit groep 8 naar het Vormsel toe is een heel mooi proces en doe ik al 5 jaar. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met nog 5 parochies, een (extra) spannend traject dit jaar.

Zondag 4 februari was het dan zo ver; 40 kinderen hebben het Vormsel van de bisschop mogen ontvangen. 2 Kerkdiensten achter elkaar (9.15 en 11.15 uur te Langeraar). Wat een feestdag was het!

Bijna 650 mensen hebben de Vormselvieringen bezocht en vele ouders hebben ons bedankt voor de inzet. Ik hoop dat de kinderen in slechte (maar ook in goede !) tijden terug denken aan hun Vormsel.

Dat de heilige geest op hun pad mag zijn. De bisschop verwoordde het met de woorden; “Moge de geest je helpen als je later in het onderwijs werkt; dat je alle kinderen de aandacht mag geven die ze verdienen. Moge de geest je helpen als je later in de handel gaat; dat je eerlijk zult blijven. En als je het hoger op zoekt; de politiek; Moge de geest je helpen niet voor het bekend zijn en de mooie uitjes in de politiek te gaan, maar er echt voor de mensen en het land te zijn, hen te dienen.”

Ik vind het dankbaar ‘werk’ om te doen en heb glimlachend in de kerk gezeten.

Dinsdag was Ron, mijn man, jarig. In verband met een verbouwing vieren we het later; blijft echter toch een bijzondere dag en we hebben uiteraard wel even extra lekker gegeten…

Donderdagavond ben ik naar een evaluatie bijeenkomst in Nieuwkoop geweest over “jeugdhulp”. Samen met een collega vanuit Alphen aan den Rijn heb ik vooral geluisterd. Alphen en Kaag en Braassem hebben hun eigen inkoop gedaan (niet in Holland Rijnland verband) en deze is, weliswaar 1 jaar later dan gewenst, van start gegaan door consortium GO! Vol vertrouwen volgen we hen dit jaar. Jeugd heeft de toekomst en een goede start in het leven c.q. ondersteuning als het even niet zo goed gaat, is ontzettend belangrijk!

Vrijdag en zaterdag heb ik met ingezet voor de CDA  campagne. Dit jaar mag ik de campagneleider voor onze partij zijn. De fotoshoot is geweest en ik heb de laatste dagen van deze week een opzet gemaakt voor diverse posters, flyers en onze ‘verrassing’…..

De komende weken zijn voor politieke partijen spannend. Veel inwoners gaan zich kort van te voren verdiepen in de mogelijkheden binnen onze gemeente (5 partijen); iets wat ik betreur. Stemmen ‘in de waan van de dag’ is mijns inziens een gemiste kans.

De raadsleden hebben zich de afgelopen 4 jaar naar eer en geweten en beste kunnen ingezet. Lokaal gaat het om de juiste mensen, goede politici en inwoners die weten wat er speelt in de kernen; ik ben trots op onze lijst en mijn politieke collega’s. Vertrouw erop dat u ook de kwaliteit van onze kandidaten ziet en zie uit naar de verkiezingen.

We gaan de uitdagingen van de komende jaren graag aan! Hopelijk doet u met ons mee…..

Geniet van de week die komen gaat!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.