14 maart 2022

Even voorstellen: onze nummer 3, Johan Hoogendoorn uit Woubrugge

Mijn naam is Johan Hoogendoorn, geboren in het mooie jaar 1970, Getrouwd met Heleen, vader van 3 mooie opgroeiende puberdochters. Vrijwilliger bij verschillende groepen binnen onze gemeenschap, willen we met zijn allen onze dorpen leefbaar houden, dan zullen we er ook met zijn allen wat voor moeten doen.

Mijn hele werkzame leven ben ik al werkzaam in de tuinbouw, een verschrikkelijk mooie sector, met tal van innovaties op het gebied van teelt en gezond houden van de teelt. Ik hou me bezig met nuttige organismen. Nederland is wereldwijd koploper op dit gebied.

Daarnaast ben ik imker. Ik ben mij er terdege van bewust hoe kwetsbaar onze omgeving is, we zij voor we het weten bezig om van alles kapot te maken, we verstenen de tuinen, bouwen hele polders vol, maar vergeten dat er nog een toekomst na onze generatie is.

Als raadslid voor het CDA in Kaag en Braassem probeer ik mij in te zetten voor al het mooie in onze gemeente en dan met name de biodiversiteit in onze natuur. We proberen zoveel mogelijk van dit moois te behouden, maar zijn ook geen reservaat (gelukkig).

Bij dit alles hoort ook een overgang naar een gemeenschap die minder afhankelijk is van energie, dit kunnen we bereiken door het stimuleren van isolatie en bezuinigingen op ons energiegebruik, maar ook door het volleggen van daken/ overtollige stukken land op bedrijventerreinen met zonnepanelen. Ook is het belangrijk dat we kijken naar ons afval; door middel van recycling en hergebruik hebben we minder grondstoffen nodig en dat kan ons niet snel genoeg en goed genoeg gaan!

Ik ben altijd in de weer voor het algemeen belang.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.